Hem Hem och Hobby Pellets
Pellets

 

PelletsRindi Pellets

Vi lagerför Rindi pellets. Svensk pellets med högsta kvalitet, en pellets  i bekväma 16 kilos säckar som är lätt att hantera och använda. En pall Rindipellets innehåller 52 säckar á 16 kg, totalt 832 kg. Säljes även säckvis så du kan enkelt prova kvalitén.

Eldning med pellets bygger på samma princip som all eldning. Du har lika bra kontroll på lågan som vid oljeeldning. Snabbt kan man ändra pelletsbrännarens viloläge från en liten glödbädd till en stor varm låga.

Träpellets med högt energiinnehåll

När du väljer Rindipellets vet du att du får pellets av hög kvalitet som kräver minimal hantering. Det innebär pellets med högt energiinnehåll, låg askhalt och hög densitet vilket garanterar jämn förbränning, litet underhåll och ett kostnadseffektivt pelletsanvändande. Rindipellets uppfyller med råge kraven för att kunna kallas "Bränslepellets klass 1" enligt SS-EN 14961-2:2011 Fasta biobränslen—Specifikationer och klassificering-Del2: Träpellets för icke-industriell användning.


Fukthalt
Askhalt
Densitet
Värmevärde
Diameter
Rindipellets
högst 8 %
högst 0,4 %
minst 670 kg/m3
minst 4,9 kWh/kg
8 mm
SS-EN 14961-2:2011
högst 10 %
högst 0,7 %
minst 600 kg/m3
minst 4,7 kWh/kg
-

 

Med pellets värmer du villan billigare

Pall frilagd

Kostnaden för uppvärmning med trädbränslen är endast hälften av oljans. Du får skön värme till låg kostnad. Även kalla vinterdagar kan du kosta på dig att hålla en behaglig inomhustemperatur och ta en lång varm dusch.

Den goda eldningskontrollen beror på att varje pellet innehåller samma mängd energi, har ungefär samma storlek, samma densitet och samma låga fukthalt. Pelletens form, storlek och densitet gör att den enkelt kan transporteras från ett förråd via ett matningssystem till panna och brännare.

 

Du som har direktverkande el

En pelletskamin klarar c:a 70 % av en villans värmebehov. Du minskar alltså drastiskt höga elkostnader för uppvärmning. En kamin hjälper dig också att få en behaglig inomhustemperatur under kalla vinterdagar då den vanliga kapaciteten i huset inte räcker till.

 

Senast uppdaterad 2013-10-29 16:23
 
Annons
Copyright © 2018 HPB. Alla rättigheter reserverade.
Joomla! är en fri programvara publicerad under GNU/GPL Licens.