Jifon AirGo™ - Den miljövänliga värmepumpen

En helt unik svensk luft/vattenvärmepump, gjord för att hålla länge. Många av dagens produkter är slit-och-släng produkter. Detta är inte en av dem. Med endast en enda rörlig del - kompressorn - borgar för att driften är näst intill problemfri år efter år. Ställ in din önskade inomhustemperatur och Jifon AirGo™ med JiControl™ ordnar resten, ja så enkelt är det faktiskt.  Istället för ventiler, styrningar och fläktar som kan krångla låter man ex. naturen sköta avfrostningen. Utedelen är byggd för att fungera i 50 år - det är inte många som slår det.

Utedelen placeras ovan mark och du behöver inte borra djupa hål eller gräva upp hela trädgården. Finns i flera olika storlekar. Värmepumpsmodulen GreenBox™ med kompressorn placeras separerad från luftkollektorn inomhus. En Jifon AirGo™ kan med fördel dockas till befintligt värmesystem såsom olja, pellets eller el. Tillverkningen av AirGo™ värmepumpar sker i Sverige.

 

Fördelar

 • Unik fläktlös lufkollektor
 • Naturen sköter avfrostningen
 • Driftsäker lösning
 • Enkel temperaturstyrning med JiControl™
 • Tar hänsyn till byggnadens värmebehov, vilket ger en väldigt ekonomisk drift
 • Sparar upp till 80% av värmeförbrukningen

 

Jifon AirGo™ - Den smarta hybridlösningen, effektiv och miljöanpassad

Jifon AirGo™ hämtar sin energi från luften med hjälp av luftkollektorerna. Luftkollektorerna bygger på en fläktlös design och placeras fördelaktigast där vind, regn och sol bäst kan komma till. AirGo™ är väldigt enkel och kostnadsaffektiv att installera och får plats även på de minsta tomterna. Jiffon AirGo™ värmepump kombinerar man med en 30 meter markslinga i koppar, som endast kräver 15 m² av din tomt. Genom detta får man en hybridlösning som alltid hämtar energi från luften och vid minusgrader tas även lagrad solvärme från marken. Man får det bästa av två världar - helt enkelt en intelligent värmepump. Man kombinerar därmed luft/vattenvärmepumpens fördelar med ytjordvärmens fördelar utan att göra stor inverkan på miljön.
Jifon AirGo™ finns installerad i allt från större fastigheter som industri- och kontorslokaler till villor och fritidshus.
Jifon AirGo™ är testad enligt EN15879-1 med en verkningsgrad (COP) på 4,58 vid E4/W35.

 

Jifon GreenBox™ - en anpassad värmepumpsmodul

Jifon GreenBox™ i stilren svensk design, tillverkad i rostfri plåt, passar även de minsta utrymmen. Innehåller bland annat en Danfoss kompressor med den senaste scrolltekniken, värmeväxlare, pressosatater och säkerhetsbrytare. Tack vare flamsäker 3-komponentsisolering och 2-stegs vibrationsdämpning får man en låg ljudnivå på anläggningen.

 

JiControl™ - värmepumpsstyrning

JiControl™ sköter styrningen av värmepumpen och byggnadens tillskottsvärme. Med hjälp av en inomhusgivare ser den till att en jämn temperatur hålls oavsett väderförhållanden.

Utomhuskollektor

 

Jifon AirGo - Modeller

 • AirGo 11
  För normala hus. Har en luftkollektor och en kompressor, märkeeffekt 4.26 kW. Avsäkrad 16A. För effektbehov upp till 11kW (totalförbrukning mellan 25.000 till 40.000kWh eller 3-4m² olja).

 

 • AirGo 15
  För större hus och industrilokaler. Har två luftkollektorer och en kompressor, märkeffekt 5.66 kW. Avsäkrad 16A. För effektbehov upp till 15kW (totalförbrukning mellan 40.000 till 60.000kWh eller 5.8-7.0m² olja).

 

 • AirGo 20
  För industrilokaler. Har tre luftkollektorer och en kompressor, märkeffekt 8.47 kW. Avsäkrad 25A. För effektbehov upp till 20kW (totalförbrukning mellan 60.000 till 80.000kWh eller 8.2-9.4m² olja).

 

 • För större effektbehov kan flera AirGo 15 eller AirGo 20 seriekopplas.

 

Komplett värmepump

En AirGo™ värmepump kommer komplett med värmepumpsmodul (GreenBox™) och elstyrning (JiControl™) för värmepump och tillskottsvärme. De olika modellerna levereras med en eller flera luftkolletorer bestående av 12 separata energistavar.
För mer info så kan du besöka Jifon's hemsida eller ladda ner Jifon AirGo pdf-broschyr här.

 

Vår egen anläggning med dubbla värmepumpar, sex kollektorer (motsvarande två AirGo 20), anläggningen installerades 2010.