Silca

Bilnycklar till de flesta märken och årsmodellerFlipkey

Vi tillverkar bilnycklar till de flesta bilmärkena. Exempelvis:

Alfa Romeo, Audi, Buick, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Citroën, Dodge, Ford, Fiat, GMC, Honda, Hyundai,
Hummer, Isuzu, Jaguar, Jeep, Kia, Lexus, Lincoln, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Oldsmobile, Opel-Vauxhall,
Peugeot, Plymouth, Pontiac, Renault, Saab, Suzuki, Toyota, Volkswagen, Volvo mfl.

Ovan är registerade ® varumärkesnamn för respektive fordonstillverkare.

 

 

Immobilizer - TranspondernyckelImmobiilizer

Sedan 1998 är alla bilar utrustade med immobilizer (startspärr) och transponder (elektornikchip). Vissa biltillverkare kom med transponder/immobilizer redan 1994.
Sedan början av 2000-talet är även lastbilar och MC utrustade med chip.

Vi kan tillverka transpondernyckel till de flesta bilfabrikat och årsmodellerna, oftast betydligt billigare än original. En original nyckel brukar kosta från 2000kr och uppåt. Men priser mellan 4 000-12 000kr är heller inte ovanligt för vissa biltillverkare.
Notera att de flesta nyare bilar kräver att man kommer hit med bilen - givetvis måste du ha en fungerande nyckel för att göra fler.

Att tillverka en nyckel med transponder är givetvis dyrare än en vanlig, men att tappa bort sista nyckeln brukar vara ännu dyrare. Bilen går inte att köra mer. Så se till att ha en reserv nyckel innan det är försent.

 

Nyckel med fjärrkontroll - nyhetRemote

Nu kan du även få din nyckel med fjärrkontroll. Beroende på fabrikat, årsmodeller etc kan ni även få bilnyckeln komplett med fjärrkontroll.
Idag kan man få fjärrkontroll till vissa Audi, Chevrolet-Daeiwo, Chrysler, Citroën**, Fiat*, Ford, Honda*, Hyndai, Kia, Lexus, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Opel-Vauxhall, Peugeot**, Renault**, Seat, Skoda, Subaru, Suzuki, Toyota, Volkswagen. Citroën* Då det hela tiden förändras och fler fabrikat, modeller tillkommer efterhand, får man kontrollera vad som är möjligt. Tyvärr Volvo - inte denna gång heller.
* Vissa behövs programmeras in av en bilverkstad.
** Behövs programmeras in av en bilverkstad.

 

Look- a-like och tomma skal (Shells)Shell

Vissa nycklar tenderar att gå sönder och spricka. I vissa fall kan man renovera nyckeln så den blir hel och fullt fungerande igen. Silca har flera skal som gör att din nyckel blir som ny, inga spruckna och ihoptejpade nycklar mer.
Med look-a-like får du en nyckel som ser ut som original. Fjärrkontroll och chip flyttas då över till en ny nyckel. Dessutom kan man ofta använda befintligt chip, så nyckeln kostar inte lika mycket. Toyota är just en sådan nyckel som brukar gå sönder - även om de bilarna annars brukar ha få fel enligt statistiken.

Med flip-nyckel får man en nyckel som man kan fälla in och bara ha greppet kvar - precis som många nycklar är idag.
Vissa modernare bilar har så kallade "keyless nycklar" (nyckellösa) och startar med en knapp. Dessa saknar ändå inte nyckeln (den är gömd) och kräver ett transponderchip för att starta. Kom in så kollar vi hur det är med just din bil och årsmodell.

Honda shellKeyless

Ford och JaguarFord Tibbe

Vi tillverkar även nycklar till Ford och Jaguar, så kallade Ford Tibbe och Jaguar Tibbe. Till detta krävs en speciell kodmaskin som krävs för att tillverka dessa nycklar. Har du äldre fordnycklar har vi maskiner/möjlighet att tillverka de också. De nyare bilarna från Ford har även de chip, fjärrkontroll etc., men det löser vi.

Vi tillverkar din nya nyckel på plats.

 

MC Husvagn Lastbil, Entreprenadmaskiner och övriga maskiner

Givetvis har vi nycklar till övriga fordon. De vi inte har på lager skaffar vi ofta fram snabbt.

 

 

Övriga nycklar

Vi har vi en komplett nyckelverkstad/låssmedsverkstad där vi tillverkar cylindrar, hänglås m.m. och tillverkar nycklar såsom husnycklar, husvagn, cykel, skåp, kassaskåp, hänglås m.m.
Har du något problem med en lås eller en dörr - vi hjälper dig.

 

 

Silca - OrionSilca

Silca är en av väldens största tillverkare av nycklar och nyckelmaskiner.
De har idag det mest kompletta programmet av dem alla.
Silca ligger hela tiden i framkant vad det gäller ny teknik och banbrytande innovationer.


Vi har moderna maskiner där huvudparten av våra maskiner kommer från Silca.

Maskin för laserfrästa nycklarTranspondermaskinCylindermaskinUnodoce CNC-maskin

 

 

 

 

Optika - optisk nyckelavläsareLaserskanner

Silca Optika är en modern laserskanner som skannar av din nyckel och letar bland över 20 000 nycklar. Med Silca Optika kan vi skanna av din nyckel och ofta leta upp i annars "hopplösa" fall. Så har du gått bom, kom så kontrollerar vi om vi kan hjälpa dig. Ofta kan man finna en lösning, det är faktiskt sällan man går bom, men visst händer det - en maskin kan inte göra alla underverk.